Regeringen lämnar proposition om assistansersättning

Den 20 september lämnades en ny proposition om assistansersättningen som en del av regeringens budgetproposition (sid 213ff). Bland annat föreslås att myndigheter ska få göra oanmälda inspektioner i bostaden om anhöriga är assistenter och att anordnarna blir skyldiga att anmäla om assistansersättningen används felaktigt.

Ny handbok om stöd till barn och unga med funktionsnedsättning En nyligen publicerad handbok ska underlätta arbetet för LSS-handläggare och personal som jobbar med barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Handboken ska främst ge stöd i rättstillämpning vid handläggning och utförande av LSS-insatser till barn och unga. Klicka på rubriken för att läsa hela artikeln   Arbetsmarknaden måste öppnas upp för rörelsehindrade  Många unga med omfattande rörelsehinder har i dag ingen chans på arbetsmarknaden.

De tvingas leva på existensminimum i ett livslångt utanförskap. Ett resursslöseri som cementerar ett förlegat synsätt om att personer med funktionsnedsättningar inte har något att bidra med, skriver Agnetha Mbuyamba, förbundsordförande, RBU. Försäkringskassan vill förenkla regelverket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *